Vejledninger og ofte stillede spørgsmål og svar

Bestilling

For at bestille sy ydelser hos Pana, skal du være oprettet som kunde. Er du endnu ikke oprettet som kunde hos Pana og ønsker at blive det, skal du sende os en mail på kontakt@pana.nu, så sørger vi for at sende dig login informationer.

Har du et login til vores bestillingsside, kan du bestille ved at vælge den sy-ydelse, du ønsker under ”bestilling” i vores topmenu.

Du kan også se vores videoguide til online bestilling her.

Har du yderligere spørgsmål omkring bestilling af gardiner eller andre sy-ydelser hos Pana, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@pana.nu eller 86 89 26 55.

Hos Pana har vi et udvalg af metervarer indenfor bad, mørklægning og almindeligt gardinstof. Du kan se udvalget her.

For at bestille Panas metervarer, skal du være oprettet som kunde. Er du endnu ikke oprettet som kunde hos Pana og ønsker at blive det, skal du sende os en mail på kontakt@pana.nu, så sørger vi for at sende dig login informationer.

Har du et login til vores bestillingsside, kan du bestille metervarer her

Du kan også se vores videoguide til online bestilling her.

Når du er logget ind, kan du også se prislisten på vores metervarer her.

Når du bestiller sy ydelser på Panas bestillingsportal, kan du benytte den smarte kopifunktion på bestillinger med samme reference og varenummer. 

Vær dog opmærksom på, at der kan være detaljer, der skal ændres - som f.eks. højde bredde m.m.

Du kan også se, hvordan du bruger kopifunktionen i denne videoguide

Har du spørgsmål til brug af kopifunktionen, eller bestilling generelt, er du velkommen til at kontakte os på 86 89 26 55

Pana tilbyder gardinmontage i hele Danmark. Vi har indgået et samarbejde med tre freelancemontører, der står klar til at hjælpe dig.

Når du er logget ind i vores kundeportal kan du tilvælge montering af din bestilling her.

Du er også velkommen til at kontakte os på kontakt@pana.nu. Så finder vi sammen den rette løsning. 

Har du et login til vores bestillingsside, kan du bestille en GLS afhentning ved at klikke her.

Du kan også se vores videoguide til bestilling af afhentning her.

Når du bestiller GLS afhentning af varer, som skal sendes til Pana, sker afhentningen en af de nærmeste dage efter, at vi har modtaget din forespørgsel på bookning af GLS.

Ved bookningen er det vigtigt, at du ved hvor mange kasser, du ønsker afhentet, og vægten på hver kasse (IKKE den samlede vægt af forsendelsen).

GLS sørger for at medbringe returlabel ved afhentningen, du skal blot sørge for at varerne er pakket og står klar.

Har du et login til vores bestillingsside, kan du forespørge på muligheden for at få afhentet varer med gardinbilen ved at klikke her.

Du kan også se vores videoguide til bestilling af afhentning her.

Vi booker din forespørgsel ind i vores ordresystem. Herefter vil vores forsendelsesafdeling kontakte dig, såfremt vi ikke kommer forbi dig med gardinbilen på den ønskede dato. I det tilfælde vil vi i stedet tilbyde Jer muligheden for at få afhentet varer med GLS.

Nej. Hos Pana tager vi kun i mod bestillinger fra erhvervskunder. 

Ordrebehandling, levering og reklamation

Vi sender en ordrebekræftelse, når vi har modtaget stof til eksekvering af ordren. Dette gør vi for at kunne give dig en realistisk leveringstid sammen med ordrebekræftelsen. Vi bestræber os på at sende en ordrebekræftelse senest 1 hverdag efter modtagelsen af stoffet. 

Ja, men din ændring skal afgives skriftligt og skal ligeledes bekræftes skriftligt af Pana. Ændringer foretaget telefonisk anses ikke som værende reklamationsberettiget.

Ændringer i din ordre som er bekræftet af Pana kan blive pålagt et gebyr. Gebyret fastsættes af Pana. 

Leveringstiden på din ordre vil fremgå af den ordrebekræftelse, du har modtaget. Den angivne leveringstid skal ses som retningsgivende for, hvornår du kan forvente levering. Skulle leveringstiden ændre sig, vil du naturligvis blive kontaktet. 

Hos Pana har vi ingen garanti eller kvalitetskontrol i forhold til fejl på det fremsendte stof til produktion af sy-ordrer. Dette ansvar påhviler til enhver tid stofleverandøren. Vi er ikke ansvarlig for eventuelle fejl i det fremsendte stof fra leverandøren og fejlen er derfor ikke reklamationsberettiget. 

Ja. Panas produktion af sy-ordrer indeholder ikke ekstra kvalitetskontrol af sy-arbejdet. Ønskes dette, skal du bestille det separat.

Ønsker din kunde gardiner i hør, skal de være opmærksom på, at dette materiale bliver ved med at give sig. Det er derfor sandsynligt, at der på sigt kan ske ændringer af færdighøjden på hør-gardiner. Derfor yder Pana ingen garanti ift. færdighøjden på gardiner syet i hør. 

Ønsker du at anmelde en reklamation, skal dette ske skriftligt. Du kan finde alle oplysninger om vores reklamationsbehandling her .

Gardiner

Hos Pana kan du bestille er bredt udvalg af variationer indenfor gardinsyning. Vi laver bl.a.:

 • Rynkebånd i toppen (se vores udvalg af topbånd her)

 • Lægsyning (se vores udvalg af lægtyper her)

 • Kovseringe (se vores udvalg af kovseringe her)

 • Stropper og løbegange

 • Panelgardiner

 • Stores

 • Draperinger og velcrobuer

 • Lydgardiner

 • Gardiner med for

  Har du et login til vores bestillingsside, kan du bestiller gardiner her

Du kan bruge følgende tommelfingerregel ved udregning af stofforbrug til gardinsyning:

 • Længder med rynkebånd: Færdighøjde + 20 cm

 • Længer med læg: Færdighøjde + 25 cm

 • Længder med store kovser (40 mm): Færdighøjde + 30 cm

  (Gælder ved 7 cm dobbeltbundsøm)

  Du kan også bruges vores metervareberegner . Via linket finder du også en guide til, hvordan du bruger vores metervareberegner.

Ja. Hos Pana laver vi det, der kaldes franske sømme som betyder, at sidesømmene bliver pæne - også bagfra.

Du kan tilvælge en syning med franske sømme, når du bestiller gardiner via vores bestillingsportal. Her er der et felt, der hedder "sammensyning", hvor du kan vælge netop denne løsning.

Du kan se en illustration af gardin med franske sømme her:


Franske sømme er en løsning, som er hyppigt anvendt i forbindelse med lydgardiner og gardiner til rumopdeling, netop fordi gardinet er pænt fra begge sider. Du kan se billeder af gardiner med franske sømme her.

Ja. Hos Pana kan vi lave det, der kaldes et potairhoved, som betyder, at topbåndet bliver skjult.

Du kan tilvælge en syning med potairhoved, når du bestiller gardiner via vores bestillingsportal. Her er der et felt, der hedder "båndtype", hvor du kan vælge netop denne løsning.

Du kan se en illustration af gardin med potairhoved her:


Potairhoved er en løsning, som er hyppigt anvendt i forbindelse med lydgardiner og gardiner til rumopdeling, netop fordi gardinet er pænt fra begge sider. Du kan se billeder af gardiner med potairhoved her.

Stofforbrug til gardiner med potairhoved: Generelt skal du regne med at bruge 30 cm ekstra til gardiner med potairhoved, hvis stoffet er født med zink i bunden, og 45 cm hvis der skal laves 7 cm dobbelt bundsøm.

Du kan også få hjælp til beregning af stofforbrug til gardiner med potairhoved via Panas metervareberegner.

Kan jeg bestille gardiner med for?

Ja. Hos Pana syer vi gardiner med for, hvor topbåndet er synligt, mens bundsøm er hver for sig. Gardinerne samles i toppen under båndet.

Er der tale om forring af velourstof eller stoffer, der hver for sig arbejder forskelligt, vil sidesømmene være hver for sig. 

Du kan se illustrationer af gardiner med for her:


Ja. Har du gardiner i mønstret stof, kan du bestille mønstertilpasning af gardinerne. Det gør du på bestillingssiden, hvor der er et punkt, der hedder mønstertilpasning.

Husk at har du gardiner, der skal mønstertilpasses, skal du tage hensyn til dette i den bestilling af metervarer. På Panas metervareberegner, kan du få hjælp til denne udregning - klik her

Hos Pana tilbyder vi både syning med blindsting og stikkesting. Stikkesting bruges som oftest på skoler, institutioner og lignende, hvor stingene skal være mere holdbare og robuste end i en normal husholdning. 

Enkelte badeforhæng, gummigardiner og lignende kan kun syes med stikkesting.

Når du opretter din ordre hos Pana har du mulighed for at vælge, hvilken type sting, du ønsker ordren udført med. Som standard vælger vi altid at sy ordren med blindsting, med mindre andet er angivet eller stoffet ikke er egnet til det.

Panas hold af dygtige klippere sørger for, at gardiner med wavebånd klippes således, at sammensyningerne vender bagud. På denne måde bliver syninger ikke synlige på gardinets forside. 

Er der tale om 3 gardinbredder, kan det være, at de bliver syet, så der er 8+8+6 hægter i de 3 baner - altså et lige antal. Det sikrer at sammensyningen vender bagud.

Pana har udarbejdet en metervareberegner til udregning af stofforbrug for gardiner med wavebånd. Her kan du også få hjælp til at udregne hvor mange hægter, du skal have på det enkelte gardin ud fra din stangbredde.

Få hjælp til at udregne antal hægter her.

Hovedreglen for antal kovser pr. gardin er følgende:

 • 8 mm: 12 stk. pr. bane

 • 12-14 mm: 12 stk. pr. bane

 • 19 mm: 12 stk. pr. bane

 • 25 mm: 12 stk. pr. bane

 • 40 mm: 10 stk. pr. bane

Husk der altid skal være et lige antal kovser på et gardin.

Angiver du ikke et ønsket antal kovser på din ordre, vurderer vi, hvad vi finder er et optimal antal for ordren.

Liftgardiner

Hos Pana kan du vælge at få produceret en række forskellige typer af liftgardiner: 

 • Liftgardiner med kædetræk
  Med kædetræk rulles gardinet let op og ned. Her kan du selv vælge farve og materiale på kæden eller alternativt vælge en tyk snor i råhvid.

 • Liftgardiner med snorretræk
  Snorretræk er en økonomisk løsning, der fungerer på samme måde som persienner. Snorene er hvide som standard men kommer også i sort. 

 • Liftgardiner med tværstivere
  Modsat det klassiske lodrette bånd har disse liftgardiner vandrette tværstivere, som bliver påsyet på enten for- eller bagsiden. Som standard er folderne ofte større end hos alm. liftgardiner, men de kan laves så de passer kundens ønsker.

 • Liftgardiner med buer 

Du kan se illustrationer af de forskellige typer liftgardiner her:


Du kan bestille vores forskellige liftgardiner her

Som standard leveres liftgardiner med kædetræk med en kæde af hvid plast. Det er dog også muligt at bestille andre typer af kæder eller tyk hvid snor, såfremt kunden ønsker dette.

Kæde- eller snorlængden bestemmes ud fra højden på gardinet:

 • Gardinhøjde under 100 cm: kædelængde 75 cm

 • Gardinhøjde mellem 100-200 cm: kædelængde 100 cm

 • Gardinhøjde over 200 cm: kædelængde 125 cm

Du kan efter ønske bestille andre kædelængder mod et tillæg i prisen.

Se vores kædetyper her.

Du kan bruge følgende tommelfingerregel ved udregning af stofforbrug til syning af liftgardiner:

 • Almindeligt liftgardin: Færdighøjde + 20 cm

 • Liftgardin med kappe/fold i toppen: Færdighøjde + 30 cm (ekstra hvis der skal mønstertilpasses)

 • Påregn derudover +15 cm i bredden til syningen

Hos Pana kan vi lave forskellige typer af øgninger på dine liftgardiner. De forskellige typer påvirker ikke gardinets funktion men giver forskellige udtryk til det færdige gardin.

Du kan vælge mellem:

 • Øgning midt på - der kommer én sammensyning i midten af gardinet.

 • Øgning i begge sider - der kommer to sammensyninger i begge sider.

 • Øgning i siderne med ombuk - Har stoffet en vis bredde, kan du vælge øgning med ombuk. Dette er en dyrere men mere æstetisk løsning, hvor sammensyningen ikke er synlig forfra (se øgning med ombuk her

Som standard produceres vores liftgardiner med påsyet liftbånd. Dog syes velour- og mørklægningsgardiner med pålimede bånd. Ønsker du en anden løsning, skal du gøre opmærksom på dette ved din bestilling.

Du kan se vores udvalg af liftbånd her

Du kan bestille forskellige løsdele til liftgardiner til bl.a. reparation af eksisterende liftgardiner.

Du kan se vores udvalg af løsdele til liftgardiner her

Ja. Pana kan producere liftgardiner til allerede monteret stænger. Du kan også bestille montering på allerede eksisterende systemer inkl. systemer med motor. 

Ja. Hos Pana kan vi producere forskellige typer af liftgardiner deriblandt buede liftgardiner. Dette tilvælges blot når du laver din bestilling.

Har du login til vores bestillingsside, kan du bestille buede liftgardiner her 

Specialløsninger og boligtekstiler

Ja. Hos Pana tilbyder vi en lang række sy ydelser, der dækker gardiner, boligtilbehør og meget andet.

Vi kan bl.a. hjælpe med: 

 • Syning af flag og bannere

 • Tasker syet som promotionsvarer  

 • Poser syet til indpakning og promovering

 • Duge med egne mærker

 • Syning af sengetøj

 • Produktion af sengetæpper

 • Puder isyet egne labels

 • Syning af servietter

 • Syning af dækkeservietter til sortiment og promotion

 • The-varmere syet i valgte mønstre og designs

 • Syning af hynder og madrasser til sortiment

 • Tørklæder kantet og påsyet labels til promotion og sortiment

Du er velkommen til at kontakte os på kontakt@pana.nu eller 86 89 26 55 for at høre mere om, hvad vi kan hjælpe dig med. 

Ja. Hos Pana kan vi sy både puder, madrasser og hynder efter de mål dine kunder ønsker. Vi kan ligeledes sy disse varer med eller uden kant samt med skrå kanter, hak eller piping.

Du kan se illustrationer af vores forskellige syninger af puder og madrasser her:


Har du et login til vores bestillingsside, kan du bestille syning af puder, madrasser og hynder her

Ja. Hos Pana kan du bestille syning af duge både i ovale, runde, kvadratiske og aflange former. Vi syer og kanter ud fra dine ønsker og behov. Det betyder, at du har mulighed for at tilbyde dine kunder specielle løsninger til netop deres hjem.

Har du et login til vores bestillingsside, kan du bestille syning af duge her

Kan jeg få syet sengetæppe efter mål?

Ja. Hos Pana kan du bestille syning af specialdesignede og unikke sengetæpper til både enkelt og dobbeltsenge. Du kan også bestille tilhørende sengeløbere efter mål.

Vi tilbyder følgende:

 • Forring

 • Quiltning

 • Punktsyning

 • Flydere

 • Specielle hjørner og design

 • Sengeløbere

Du kan se illustrationer af vores forskellige syninger af sengetæpper her:


Har du et login til vores bestillingsside, kan du bestille syning af sengetæpper her.

Ja. Hos Pana kan du bestille syning af altanfortræk. Du skal dog selv bestille stoffet til syningen hos din stofleverandør. Vi isætter det antal kovser og den størrelse/farve kunden ønsker.

Se mere om altanfortræk her.

Se vores udvalg af metalkovser her.

Har du et login til vores bestillingsside, kan du bestille syning af altanfortræk her.

Ja. Varer med egne mærker kan syes hos Pana. Det kan være syning af promotionsvarer eller varer som indgår i sortimentet.

Kontakt os for at høre mere om private label produktion på kontakt@pana.nu eller 86 89 26 55.