Liftgardiner
- også kaldet foldegardiner

Liftgardiner er blandt mange også kendt som foldegardiner og som et utroligt, stemningsfuldt virkemiddel til boligen. De er med til at skabe en helt unik stemning, og de er med til at udtrykke boligens stil sammen med den øvrige indretning. Hvor almindelige rullegardiner og persienner har et meget neutralt udtryk, så kan du med fordel gøre brug af liftgardiner, der har et noget blødere og personligt udtryk. 

Klassiske liftgardiner eller liftgardiner med tværstivere

Hos Systuen Pana producerer vi både de klassiske liftgardiner med lodrette bånd og liftgardiner med tværstivere. Begge løsninger giver dine vinduer en dekorativ indramning og kan fungere som solafskærmning. 

Det klassiske liftgardin sys med lodrette bånd og kan laves med fast læg/fold i toppen – selv når gardinet er rullet helt ned. Ved liftgardiner med tværstivere bruger vi – modsat det klassiske med lodrette bånd – vandrette tværstivere, som bliver påsyet enten på for- eller bagsiden. Her er folderne ofte større som standard, men kan laves ud fra kundens ønsker.

Påsyet bånd: Vores lifte laves altid med påsyet bånd og  Det kan fås med/uden fold/læg. Ønsker du en anden løsning skal du gøre opmærksom på det.

Kæde / snor: Liftgardinerne kan laves med tyk snor eller kæde og kommer i flere farver. Snor findes i fire basis farver: hvid, sort, creme og grå. Kæde- og snorlængden bliver vurderet ud fra det enkelte gardin – ønsker du en speciel nedfaldslængde skal det anføres ved bestilling.

Facon: Facon er oftest lige, men vi kan også syes buet. 

Stofforbrug

Vi skal bruge 20 cm til højden / 30 cm, hvis det skal være med fold/læg i toppen.
Vi skal bruge 13 cm i bredden.

Liftsystemer

Vores liftgardiner kan monteres med tre forskellige systemer: Snoretræk, kædetræk og det nye smartlift.

  • Snoretræk er den mest økonomiske løsning og fungerer på samme måde som ved persienner. Du hiver op i snoren og klikker den fast, hvor det ønskes. Snorene er hvide som standard, men kan også laves sorte.

  • Ved kædetræk trækker du blot i kæden i siden, og gardinet ruller let op og ned. Her kan du selv vælge farve og materiale på kæden, eller vælge en alternativ tyk snor i råhvid, beige, grå eller sort. Du kan endvidere få denne type med motor.

  • Smartlift er et nyt system, hvor man pumper gardinet op ved at trække i snoren. Når gardinet skal ned, trækker du blot snoren skråt til siden, og gardinet kører ned af sig selv. Smartlift kan maksimalt være 200 cm i bredden.

Kunden kan selv bestemme betjeningssiden på de tre systemer. 

Derudover kan liftene fores, og der kan påsyes bundclips og øjer.

Vi hjælper med inspiration og rådgivning

Har du brug for hjælp eller inspiration, står vi klar med vores mange års erfaringer, så vi kan skabe det helt rigtige udtryk.

Skal vi hjælpe dig?

Vi hjælper bl.a. gardinbutikker, indretningskonsulenter og arkitekter - skal vi hjælpe dig?
bubble